Stor interesse for ejerskifte

Stor interesse for ejerskifte

SET har i efteråret sat fokus på generations- og ejerskifter, det er sket ved en målrettet indsats overfor virksomheder der er etableret før år 2000. Der har vist sig en stor interesse for projektet, idet der er kommet betydeligt flere henvendelser og gennemført flere møder og aktiviteter end forventet.

I perioden 2015-2025 står 23.000 virksomheder i Danmark overfor et generationsskifte og det berører mere end 300.000 arbejdspladser.

Forskere har konkluderet, at ”generationsskiftet og den tilhørende virksomhedsoverdragelse uden tvivl er en af de største erhvervsmæssige udfordringer, Danmark står overfor de næste årtier” og lokalt går mere end 50% af alle ejerledere på Skiveegnen går inden for de næste 10 år på pension.

-Det er vores erfaring at mange ejerledere er meget dygtige til at drive deres virksomhed, men de har svært ved at planlægge hvad der skal ske med virksomheden når de stopper. I en travl hverdag er det et spørgsmål som man har en tendens til at udskyde og det betyder at mange ejerskifter sker uden nogen form for planlægning, siger erhvervskonsulent Signe Bak Jørgensen hos Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og fortsætter.

-Mange ejerledere har brug for en sparringspartner til at sætte gang i og struktur på ejerskifteprocessen. Derfor er vores tilbud om sparring på ejerskifte blevet taget utrolig godt imod. Vi oplever virkelig at der er et behov, som vi meget gerne vil levere på.

Undersøgelser har vist at hvis ejerskiftet er ordentligt planlagt og succesfuldt udført giver det en solid platform for vækst. Omvendt, kan et dårligt planlagt ejerskifte medføre at virksomheden lukker og det har betydning for lokalsamfundet. Mange ejerledede og familieejede virksomheder i Danmark bidrager med et stort antal arbejdspladser i deres respektive lokalsamfund, og dette gør sig også gældende i Skive kommune.

-Det er vigtigt for os at man bibeholder så mange arbejdspladser som muligt lokalt, og udfordringen er at hvis der ikke er nogen som vil overtage virksomheden, så er der ikke andre muligheder end at lukke – og så mister man arbejdspladser lokalt. Formålet med dette projekt er netop at fastholde og udvikle arbejdspladser i Skive kommune.” udtaler direktør for Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, Lars Fjalland.

Projektet er et samarbejde mellem Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og Erhvervshus Midtjylland, og projektet har haft fokus på at skabe overblik og medvirke til at give den nuværende ejer et beslutningsgrundlag og spørgsmålene er mange: Hvad er min virksomhed værd? Hvem skal overtage min virksomhed? Min søn skal overtage virksomheden, men hvordan kommer vi i gang?

-Et andet element vi jævnligt møder er en netop ejerskiftet virksomhed, hvor den nye ejer er ved at finde sine ben. Her kan SET byde ind med sparring og eksempelvis formidle kontakten til lederkurser, der kan give den nye ejer værktøjer til personaleledelse. siger erhvervskonsulent Signe Bak Jørgensen og tilføjer;

-Vi er meget glade for, at vores indsats er blevet taget så positivt imod, og vi er altid klar til at tage et møde om hvordan man kommer i gang med ejerskifteprocessen.

 

Kontakt

SET

Erhvervskonsulent Signe Bak Jørgensen

Tlf. 2231 1114 / sbj@skiveet.dk

Tilmeld nyhedsbrev