Birk Denmark

Fra idé til eksport

Hos Business Skive bliver vi hver uge kontaktet af flere iværksættere, som alle har en god idé, og drømmen om at kunne leve et arbejdsliv som selvstændig. Gennem individuel vejledning og henvisning til lokale rådgivere, hjælper vi før-starterne på de første spæde skridt mod iværksætterdrømmen.

I marts 2019 blev vi kontaktet af Jannie. Hun havde en drøm at skifte jobbet som folkeskolelærer ud med livet som iværksætter. Hun ville producere og sælge et bæredygtigt alternativ til de flydende shampooer og sæber; faste sæber uden vand og uden plasticemballage.

”Jeg havde brug for uvildige øjne på min forretningsidé – var det reelt en god idé, kunne det bære? Jeg manglede nok troen på at det reelt kunne lykkedes – ét er at familien bakker op om ens idé, men jeg havde brug for at høre det fra andre.” Fortæller Jannie.

Efter et indledende møde med Business Skives erhvervskonsulent Frank, blev Jannie klar til at arbejde videre med sin idé. Gennem Business Skives iværksætter caféer fik hun sparring fra en advokat og en revisor mhp. at oprette sit CVR nr., og virksomheden Birk Denmark begyndte at tage form.

Siden opstartsfasen har Jannie brugt Business Skives arrangementer bl.a. til at fastholde motivationen og troen på at det kan lykkedes at skabe en succesfuld virksomhed.

”Jeg deltog på et tidspunkt i et arrangement med nogle unge gutter fra Aarhus. De var meget motiverende. Det arrangement gav mig et ekstra boost og skubbede mig ud af min comfortzone – det blev et vendepunkt som betød at jeg turde at handle mere på mine idéer.” Fortæller Jannie.

Da der var brug for at opgradere sæbeproduktionen med nyt udstyr satte Frank et møde op mellem Jannie og den lokale LAG koordinator. Det blev til en ansøgning og senere et tilsagn til Jannies projekt om 50 % medfinansiering til produktionsudvidelsen.

Birk Denmark har i dag over 30 forhandlere og eksporterer til Grønland og snart Island. Næste skridt er resten af Europa. Kontakten til Business Skive har Jannie stadig og hun ved at hun kan kontakte os når hun har brug for sparring på nye udfordringer eller projekter.

”Jeg har fortalt Frank at jeg går med overvejelser om at skulle ansætte min første medarbejder. Han følger med på sidelinjen og ringer og spørger hvordan det går. Jeg ved jeg altid kan kontakte ham og få sparring på mine planer.” Slutter Jannie af.

Tilmeld nyhedsbrev