Innovation Skive

Det nye iværksætter og innovationsmiljø i Skive kommer til at huse i den gamle elværksbygning under Business Skive i samarbejde med områdets virksomheder og uddannelsesinstitutioner og Skive Kommune. Følg projektets udvikling her!

Et projekt fuld af ambitioner for Skive

Vi arbejder ud fra den såkaldte Triple Helix-model, hvor vi vil bringe interessenter fra både det politiske miljø, uddannelsesinstitutioner og virksomheder sammen for at skabe et iværksætter- og innovationsmiljø. Samarbejde er nøglen til succes. Det er meningen, at vi samlet set skal blive endnu dygtigere til at spille hinanden stærke på tværs af erhverv og geografi – for derved at styrke den lokale synlighed og sammenhængskraft.

Miljøet i elværksbygningen skal gerne skabe et fysisk stimulerende miljø, hvor før-startere, iværksættere og etablerede virksomheder i Skive kommune kan mødes, så kreativitet og udvikling opstår. Det er i udviklingen af de kreative idéer, skabelsen af virksomheds- og forretningsmodeller og selve virksomhedsstarten, uanset størrelse og potentiale, at miljøet primært skal hjælpe og støtte iværksætteren. Erfaringen viser, at når flere forskellige iværksættere og innovative personer arbejder i samme omgivelser, så sparrer de med hinanden og skaber en ganske særlig dynamik.

Læringsambasaden

Som en del af det nye iværksætter og innovationsmiljø, er Læringsambasaden flyttet ind i lokalerne hos Business Skive. Det sker for at skabe endnu mere synergi, vidéndeling og rum for stimulering af idéer. Skive Kommune arbejder på at fremme innovations- og iværksætterlysten allerede fra børneårgangene hvorfra Læringsambasaden er blevet til. Det er meningen, at medarbejdere fra Læringsambassaden skal være med til at inspirere børn og unge i dagligdagen til at være mere kreative og innovative, bl.a. gennem leg og læring.

Rent fysisk råder Læringsambassaden over en del teknisk udstyr, bl.a. 3D-printer, lasercutter, robotteknologi og audiovisuelt udstyr. Udstyret kan indgå i undervisningen med det formål at styrke nysgerrigheden, kreativiteten. Ligesom lysten til at udvikle og søge viden om teknologi skal styrkes. Der er fokus på STEM, som står for Science, Technology, Engineering & Mathematics. I fremtiden bliver der stor efterspørgsel på arbejdskraft inden for STEM. Derfor vil kommunen gerne stimulere og skabe en kompetenceopbygning inden for disse felter i hele uddannelseskæden.

Lyt med her når Lars Fjalland dir. Business Skive, og Goska Rasmussen fmd. Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget, fortæller om Innovation Skive.

Vil du høre mere om Innovation Skive, eller vide hvordan du kan få værdi af projektet, så kontakt mig.

Lars Fjalland, Direktør, Business Skive

Tilmeld nyhedsbrev