Infomøde – få økonomisk støtte og sikkerhed til eksportaktiviteter

Infomøde – få økonomisk støtte og sikkerhed til eksportaktiviteter

Et af Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter / SETs mål er at give egnens virksomheder det bedste rygstød – uanset hvilket udviklingsstadie virksomheden befinder sig på. Tirsdag d. 14. august har SET således fokus på økonomisk hjælp og sikkerhed i forbindelse med eksport både i og udenfor EU/EFTA. Informationsmødet afholdes i samarbejde med et par af de helt store spillere på dette felt, NEFCO/Nopef og Eksportkreditfonden/EKF.

Erhvervskonsulent Frank Petersen fra SET forklarer: – Internationale virksomheder løber ofte en økonomisk risiko – især hvis samhandlen sker med lande, hvor det der med betaling og overholdelse af aftaler kan være en smule usikkert. Og likviditet, finansiering og sikkerhed er da også nogle af de ord, der går igen, når vi taler med virksomheder med international samhandel.

Ifølge ham er disse tilbagemeldinger årsagen til, at SET nu inviterer til info-møde med fokus på at fortælle lokale virksomheder om mulighederne for økonomisk hjælp / sikkerhed i forbindelse med eksport.

Mødets første indlægsholder er Investment Officer Søren Rasmussen fra NEFCO/Nopef, der orienterer om muligheder for finansiering af international etablering af selskab og eksportprojekter udenfor EU.

NEFCO (Nordic Environment Finance Corporation) er en international finansiel institution, der ejes af Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. NEFCO tilbyder finansiering i form af lån og egenkapital til grønne projekter og internationalisering af grønne nordiske SMVer uden for EU og EFTA.

Nopef (Nordisk Projekteksportfond) giver fordelagtige lån og tilskud til små og mellemstore virksomheders forstudier i forbindelse med international etablering og eksportprojekter.

EKFs formål er at hjælpe dansk eksport ved at gøre det muligt og attraktivt for kunder i udlandet at købe varer hos danske virksomheder. Rent praktisk betyder det, at EKF kan tage risikoen og stille sikkerhed for samarbejdspartnerens betalinger – en stor fordel i konkurrencen med andre leverandører.

-Fra EKF får vi besøg af chefkonsulent Jørgen Bollesen, der fortæller, hvordan EKF kan hjælpe danske eksportvirksomheder med internationale forretninger, fortæller Frank Petersen, der tilføjer: -Og EKF er helt bogstaveligt med hele vejen fra første kontakt til kunden har betalt. For virksomheden betyder dette sikkerhedsnet, at der via EKF vil være styr på finansiering, salg og sikkerhed.

-Kom og hør, hvordan du kan få økonomiske hjælp og sikkerhed i forbindelse med din eksport, lyder opfordringen fra Frank Petersen, der gør opmærksom på, at tilmelding skal ske til www.skiveet.dk / arrangementer senest mandag, den 13. august.

 

Fakta:

Dato: Torsdag, den 14. august 2018

Tid: Kl. 15.30-17.00

Sted: SET, Østerbro 7, 7800 Skive

Pris: 120 kr. (ex moms) for SET medlemmer / 240 kr. ex moms for øvrige deltagere

Tilmeldingsfrist: Torsdag, den 9. august 2018

Indlægsholdere:

Investment Officer Søren Rasmussen, NEFCO/Nopef

Chefkonsulent Jørgen Bollesen, EKF

Arrangør: SET

 

Kontakt:

SET

Frank Petersen

Tlf. 2062 1231

frp@skiveet.dk

 

 

Tilmeld nyhedsbrev